Luni – 6 iunie

De vineri Selena a inceput o noua cura de chimioterapie, una mai grea spun medicii si mai lunga ca durata decat ultimele. Ieri a avut si punctie lombara pentru a i se administra citostatice si a se da spre analiza lichidul cefalorahidian,  urmand peste patru zile sa repetam procedura. Noi i-am spus ca procedura consta in lipirea unui plasture cu tratament pe spate ca sa-l facem bine si pe el dar tot plange caci se sperie cand o ia ameteala de la substantele cu care o anesteziaza, tipa tot tipul “tine-mi capul, tine-ma, tine-ma” si apoi adoarme. Ieri fiindca era adormita i-au facut si toaletarea cateterului si a fost multumita de asta mi-a spus ca a fost o idee minunata, ca ea nu avea chef. Este foarte obosita, are dureri mari de oase si primeste pe langa tratamentul chimio si calmante si preventiv antibiotic pentru plamani. E foarte nervoasa si plange, vrea sa mergem acasa. Ne jucam cu hartie creponata –  decoram camera, cu papusile si printul lor, nu stiu ce jocuri sa mai inventez. Zilnic se uita la povesti si a invatat mult din ele pe de rost.

Astazi ne-a vizitat si un clovn dar nu prea a avut chef, chiar s-a suparat cand a intrebat-o daca ii face lui cadou printul si o printesa, este foarte sensibila.

Perioada de transplant se apropie si ne rugam sa fie bine! Trebuie sa fie bine, totul cu Voia Domnului, cu multa rabdare si incredere!

Cea mai mare bucurie a fost reintoarcerea bunicii la noi, cu cadouri si jucarii de la prietenii nostri dragi si cu poze cu verisoara ei de care ii este atat de dor si pe care spera s-o poata invata chiar ea sa mearga.

Va multumim tuturor!

Doamne ajuta!

This entry was posted in Diary. Bookmark the permalink.

2 Responses to Luni – 6 iunie

 1. dana d says:

  O sa fie o reusita, citostaticele vor lucra bine si restul va veni / se va intampla de la sine; o sa vb cu Gabriela Stefan referior la momentul transferului (Vodafonele a spus parca in iunie).
  va imbratisam cu iubire,
  dana&echipa FMA

 2. Dan Danake says:

  Si eu am suferit de LAL dar deja au trecut 7 ani de la autotransplant si sunt in remisiune completa iar starea generala de sanatate e buna. Asa cum mi-au spus medicii atunci, dupa transp. am ramas mai sensibil cu caile respiratorii (si asta doar in sezonul rece) dar in rest, perfect sanatos. Intr-adevar dupa punctia lombara si intratecala de Metrotexate (daca acele e citostaticul si in cazul ei) e normal sa se simta putin mai rau fetita dvs dar dupa de doarme putin si trec cateva ore probabil efectele secundare dispar. De preferat sa nu miste capul vreo 2 ore dupa punctia lombara.
  Doream sa adaug aceste randuri nu doar spre incurajarea parintilor ci si pentru a-i face constienti de faptul ca rata de vindecare definitiva a acestui diagnostic e destul de ridicata cu terapiile care exista la ora actuala, daca se respecta protocoalele de chimio conforme cazului fetitei dvs dar si o igiena si alimentatie corespunzatoare.
  Multa sanatate fetitei dvs !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>