Vineri – 15 iulie

De patru zile am inceput tratamentul in ambulator, mergem la spital facem analizele si tratamentul care i-l prescrie doctorul in functie de analize, apoi ne intoarcem acasa. Ieri la analize am aflat ca s-a activat datorita sistemului imunitar scazut un virus – citomegalovirus. Ne rugam sa trecem cu bine si peste asta. Am inceput tratamentul si duminica ii vor recolta din nou analiza de sange sa vedem daca reactioneaza la acest tratament.
Selena este foarte obosita, nu reuseste inca sa manance decat cate putin dimineata si seara, a slabit doua kg. Datorita toxicitatii tratamentului trebuie sa bea si multa apa, ne rugam de ea. Inca “ii ameteste capul” si se aseaza cu capul pe genunchii mei sau pe picioare “ca asa stau bine si imi trece”. Burtica o doare tare, zilnic un soi de crize care au inceput inca de cand facea chimioterapie si ii dau siropel s-o ajute. Datorita numarului de trombocite scazut s-a cam invinetit pe picioare si putin pe maini.
Am iesit cate putin dupa ora 18.00 in parc dar oboseste si vrea in brate, dar aerul curat si o mica plimbare ii fac tare bine.
Zilele trecute ne spunea ca-si doreste foarte mult sa poate sa mearga cu bicicleta ca acasa. E si haioasa uneori cand povesteste cate ceva si incepe “la mine acasa in Romania, faceam cutare lucru sau cutare”, nu e zi sa nu ne spuna sau sa-si aminteasca de acasa. Ieri a fost ziua lui veri insa am evitat sa pomenim despre, deoarece inainte cu o saptamana am zis ceva si a inceput sa planga spunand “trebuia sa fiu langa ea cand facea 1 an si sa o invat sa mearga in picioare.”
Intre timp am gasit un alt apartament, am stat primele trei luni in alta parte si de curand ne-am mutat. Chiriile sunt foarte mari si conditii necesare pentru nevoile Selenei greu de gasit. Important este ca am ramas in aceeasi zona, aproape de clinica, mergem in acelasi parc. Am realizat la o scurta perioada de la sosire ca si aceste conditii sunt foarte importante, medicii ne-au explicat ca sistemul imunitar fiind foarte slabit trebuie sa avem grija din toate punctele de vedere. Noul apartament l-am inchiriat pentru inca sase luni caci perioada pe care o vom petrece aici va fi mai mare decat am prevazut.
Este fericita ca stam si in apartament, caci mult plangea ca s-a saturat de cat sta in spital unde am stat fara trei zile a luna si jumatate. In curele de chimioterapie din lunile aprilie si am mai stat cate trei spatamani, timp in care am mai primit si cateva invoiri cand analizele erau mai ridicate si pentru ea a fost putin mai bine.
Important este ca celulele stem lucreaza bine, sa o ajute Bunul Dumnezeu sa fie sanatoasa si puternica.
Multumim tuturor pentru sprijin, pentru ca ne sunteti alaturi si va rugati pentru Selena Daria!
Doamne ajuta!

This entry was posted in Diary. Bookmark the permalink.

7 Responses to Vineri – 15 iulie

 1. dana d says:

  Doamne Ajuta! Va iubim!

  • Vlad Nicoleta says:

   Multumim Dana, ne gandim la voi si este atat de bine sa va stim alaturi de noi, sunt momente grele, cu ajutorul Bunului Dumnezeu ne vom intoarce acasa cu o fetita sanatoasa.Doamne ajuta!

   • dana d says:

    O sa va intoarceti sanatosi si voiosi; in ultima saptamana am primit numai vesti de copii care si-au gasit vindecarea in clinicile externe; Selena este o invingatoare si parintii ei extraordinari, la fel! Sunt multi Ingeri in preajma!

 2. lenuta says:

  doamne ajuta sa treceti cu bine !

 3. dana d says:

  Dragele noastre,
  platit – data – 21.07.20011,
  Doamne Ajuta!

 4. bondac violeta says:

  Niciodata nu am mai vazut un chip de copil ce radiaza atata iubire. Multa sanatate Selena suntem alaturi de voi. Bianca iti trimite multi pupici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>